I andre episode av serien «trd.by night» (se hele episoden i videovinduet øverst i artikkelen) kan man se flere tilfeller av slåssing i Midtbyen. I videoen ser man også at politipatruljen serien følger, støter på en lignende hendelse.

11 000 har sett episode 1 av trd.by night. Se den her du også!

Torkjel Rendal i Sør-Trøndelag politidistrikt forteller at Midtbyen er et stort problemområde de bruker mye ressurser på.

Lederen for utrykningsenheten i Sør-Trøndelag politidistrikt, Torkjell Rendal. Foto: Håvard Haugseth Jensen

-  Det er ikke til å stikke under en stol at det oppstår en del slagsmål. Ofte skjer det i forbindelse med plasser hvor det dannes kø, som utesteder og taxiholdeplasser, sier Rendal til trd.by.

Politiet har likevel sett en nedgang i antall voldsanmeldelser i helgene, og tror samarbeid med utelivsbransjen og tilstedeværelsen er grunnen:

- Vi har god dialog med dørvaktene som står i sentrum, i tillegg til at vi slår raskt ned på uønskede forhold. Vi anmelder også en del hendelser, eller gir folk pålegg, sier Rendal.

Fulle folk på byen plager byens tiggere. Les saken her.

Alltid rus med i bildet

Politiet forteller at det er mest rusede menn som havner i slåsskamp.

- Gutter tror at konflikter løses lettere ved bruk av vold, det er en måte å hevde seg på. Vi har en del gjengangere i voldssammenheng som vi har et særskilt fokus på. Vi tilstreber å være til stede der volden erfaringsmessig oppstår, sier Rendal.

De neste ukene vil det være mer synlig politi i gatene, da de har aksjonsbasert forsterkninger i byen bla. Under russefeiringen i mai og nå i julebordsesongen.

Følg trd.by på Facebook