Det er under ett år siden en gjeng sto i bunnen av Bakkegata og tenkte på at det hadde vært kult å arrangere en festival. Nå er de aller siste forberedelsene unnagjort før det hele kan settes ut i livet, midt i gata.

Leverte eksamen tidlig

Store deler av gata stenges av for å huse festivaldeltakere og en scene for artistene som har meldt sin ankomst. Det har vært mye jobb, og bak alt står nesten to dusin med frivillige.

- De fleste av oss er studenter i tillegg, så midt i eksamenstiden har det blitt litt hektisk. Jeg selv måtte levere eksamen ganske tidlig, slik at jeg kunne være med å hjelpe til. Men det har gått veldig fint, det er gøy at så mange har lyst til å hjelpe til, slår Hanna Eikås fast.

Hun var blant flere som sto tidlig opp fredag for å gjøre Bakkegata klar til en konsertarena.

- Jeg gleder meg ordentlig nå. Dette har jeg gått og tenkt på lenge, og nå begynner vi endelig å se at det skjer noe, fortsetter hun.

Det begynner å synes at festivalen nærmer seg i Bakkegata.

- Utrolig spennende

En som var med på å lansere ideen, er Martin Hinna. Han synes tida har gått raskt siden de for første gang så for seg å arrangere en festival i Trondheim.

- Det er utrolig spennende å se at ting begynner å ta form. Det blir litt rart å se sluttresultatet, for det er jammen ikke lenge siden vi sto her og klekket ut ideen, påpeker han.

Nå ser de fram til at gata skal fylles opp med musikkglade folk.

- Det blir bra. Vi har jo på en måte en naturlig scene her også i oppoverbakken, så det kommer nok til å gå veldig fint.

Pernilla Larsen (i grønt) og Emma Oline Hatlen Mastad har snekret sammen hjemmelagd dekor til festivalen.
Mange detaljer skal på plass før en festival.

Festivalsjefen forteller at han er meget takknemlig for at såpass mange har stilt opp frivillig.

- Jeg vet ikke om vi hadde klart å arrangere festivalen om det ikke hadde vært for alle som har meldt seg, avslutter Jon Vu-Yen Nguyen.