I dag ble det kunngjort hvem som er nominert til Spellemannsprisen 2015. Blant disse finner vi mange trønderband og - artister.

Astrid S har fått sin første nominasjon for «2 AM» i «årets låt»-kategorien. Der konkurrerer hun med hele ni andre, blant dem Karpe Diem («Lett å være rebell i kjellerleiligheten din»), Kygo («Firestone»), Madcon («Don’t Worry») og Marcus & Martinus feat. Katastrofe («Elektrisk»). Les mer om dette i Adresseavisen.

Stor gress- og lyngbrannfare

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel om stor gress - og lyngbrannfare for Trøndelag. «I områder hvor det ikke ligger snø er det lokalt stor gress- og lyngbrannfare inntil det kommer nedbør av betydning», heter det i obs-varselet fra Meteorologisk institutt. Det skriver Adresseavisen.

Folk i kø for å gjøre krav på pengefunn

Politiet har etterlyst eieren av et større pengebeløp som ble funnet på Voss i jula. De ba eventuelle eiere stille seg i kø – og folk har kommet med de utroligste forklaringer. Til sammen har et titalls personer tatt kontakt, men ingen har vært i nærheten av å ha forklaringer som kan stemme, ifølge politiet. Dersom ikke eieren dukker opp, regnes pengene som hittegods med ukjent eier og tilfaller statskassen. Det skriver NTB.

Vi handlet for 62,5 mrd. på Amfi-sentrene

Å handle på kjøpesenter ser ikke ut til å ha gått av moten: Kjøpesenter-kjeden Amfi omsatt for totalt 62,5 milliarder kroner i fjor - 4,1 prosent mer enn året før. Det melder Olav Thon Gruppen i en pressemelding. Les mer om dette her.

Krever billigere vann på lufthavnene i Europa

En flaske vann kan koste hele fire til fem ganger mer på europeiske lufthavner enn i en vanlig butikk. Det ønsker EUs kommissær for transport, Violeta Bulc, å gjøre noe med. Bulc krever ifølge den danske avisen Politiken at en halvliters flaske med vann skal koste én euro (ca. 9,50 kroner.) Les mer om dette her.