For om lag fire måneder siden flyttet 18 år gamle Jørgen Elgåen fra Trondheim til Istanbul for å bli profesjonell gamer, altså en som lever av å spille dataspill.

- Det går veldig fint å bo her og jeg liker meg her. Jeg bor et stykke unna terrorområdene, men det føles fortsatt ganske skremmende til tider. Jeg er ikke vant til slike hendelser, sier han.

Følg trd.by på Facebook

- Tenker på det

Han spiller i en stor tyrkisk liga og bor i en leilighet i bydelen Cekmekoy sammen med laget sitt, som består av tre tyrkere og en danske. Leiligheten ligger om lag 40 minutter unna Atatürk flyplass, som ble rammet av selvmordsangrep tirsdag kveld.

- Jeg ble varslet av pappa om hendelsen. Jeg sjekket dermed en del nyhetssider og i natt har jeg sittet og lest meg opp på det som har skjedd. Man tenker jo en del på det, innrømmer han.

TERRORANGREPET: Dette vet vi og dette vet vi ikke om angrepet

- Bekymrede foreldre

- Hva tenker familie, venner og slekt om at du bor i Istanbul?

- De tenker vel at det er spennende for meg og mange er glade på mine vegne siden jeg gjør noe jeg er glad i. Men jeg kan forstå om de føler seg litt skremt av at jeg bor så nærme terroren.

- Spesielt mamma og pappa kan virke ganske bekymret, men det er jo forståelig, sier han.

Jørgen Elgåen forlot Trondheim til fordel for Istanbul og laget HWA Gaming. Foto: RIOT GAMES

- Vant til dette

- Hva sier resten av lagkameratene dine?

- De synes det er forferdelig at sånt skjer, men de takler det bedre fordi de er vant til dette. Dansken føler det kanskje enda verre enn meg, sier Elgåen.

Området som 18-åringen bor i er et religiøst område, og er ikke spesielt preget av mye turisme. Det er derfor ganske rolig i hverdagen.

- Man tenker seg jo om før man drar til for eksempel Kadikoy som er et kjent bar- og restaurantsted med mange turister. Jeg tror dette vil skremme en del folk. Atatürk er på en måte et symbol på turisme her, sier han.

- Vil ikke unngå steder

Men til tross for alle hendelsene vil ikke Elgåen føle seg skremt fra å dra bestemte steder.

- Jeg vil ha det i bakhodet, men vil ikke unngå noen steder, sier han.

Neste avreise til Norge blir tidligst august, men det kommer an på hvordan laget gjør det i League of Legends.

- Det er to flyplasser i Istanbul, men Atatürk har flest avganger og er bedre å reise fra enn den andre. Jeg vil nok velge Atatürk når jeg skal hjem, sier Elgåen.

- Hvor lenge ser du for deg å bo i Istanbul?

- Jeg har ikke lagt noen ordentlige planer for framtiden, så jeg tar ting som det kommer. Det er vanskelig å si hvor lenge jeg kommer til å bo her, sier han.

ADRESSA.NO: - Det var komplett kaos og vi kom ikke inn på flyplassområdet