- Jeg bestemte meg for å gjøre dette i mellomjula. I stedet for en hopp på-tur til syden, ville jeg gjøre noe annet. Da falt valget på en rulleskitur, sier Julie.

Men det er ikke hvilken som helst rulleskitur hun skal begi seg ut på.

Lei av mølla

Til sommeren skal Julie nemlig etter planen rulle fra Trondheim til Lofoten - en distanse på over 110 mil dersom hun tar ei rute gjennom Sverige.

- Jeg har gått på rulleski i fem år nå. Jeg var så utrolig lei av å springe på mølla og ville prøve noe nytt. Da fant jeg ut at det var skikkelig gøy å stå på rulleski, sier 24-åringen, som til daglig jobber i Trygghetspatruljen i Trondheim.

Det nærmeste hun har kommet en langtur de fem siste årene, er distansen Trondheim-Stjørdal.

Da Julie ble lei av mølla, begynte hun å gå på rulleski. Foto: Privat

- Å gå på rulleski helt til Lofoten er kanskje et urealistisk mål, men jeg må i alle fall prøve. Jeg har snakka med en del folk som trener aktivt, og de sier at jeg er «stein hakke tullat», sier Julie og ler.

- Samtidig er det mange som sykler til Lofoten, så hvorfor ikke prøve rulleski også? Det kan være jeg må bryte, men jeg må jo prøve, legger hun til.

Trenger følge

Julie regner med at turen vil ta mellom to og tre uker å gjennomføre - inkludert hviletid. Hun har allerede begynt treninga og forberedelsene.

- Nå trener jeg hver dag, og for det meste kondijson, forklarer hun.

I disse dager er hun på leting etter noen som kan følge henne med bil nordover i sommer.

- Jeg må nesten ha med en følgebil på grunn av sikkerheten. Det er jo en lang distanse, og jeg må ha med meg noen som kan ta med utstyr som telt og mat. Dersom noen har lyst på en tur nordover, og ikke har noe imot å bo i telt, rop ut, sier hun og ler.

Julie anslår at turen nordover vil finne sted rundt 6. juli. Hvorfor valget falt på akkurat Lofoten, har hun et klart svar på.

- Jeg har et søskenbarn som bor et lite stykke utenfor Svolvær, og jeg vet hvor fint det er der oppe.