«Hele Norge klapper», «Heile Oslo klappar», «Hele Rogaland klapper» og «Hele Bodø klapper» var blant Facebook-arrangementene som kom søndag. Det skriver NRK.

Alle arrangementene startet slik:

«Helsepersonell, både i Norge og over hele verden gjør en fantastisk jobb for å ta unna for alle koronasjuke, og å gjøre seg klare for tsunamien som kommer.»

Også i Trondheim

Nå har Aleksander Vold opprettet et lignende arrangement for Trondheim.

I arrangementet skriver han:

«Trondheim støtter de som er med på å bekjempe koronaviruset og som hver dag er ute og gjør en jobb for at samfunnet skal komme seg velberget gjennom denne krisen.»

Aleksander Vold opprettet Facebook-arrangementet for Trondheim. Foto: Privat

Tirsdag klokka 18 oppfordrer han hele Trondheim, og Norge forøvrig, til å gå ut på verandaen sin eller til vinduet sitt og klappe i ett minutt.

– Da jeg så klippene fra andre steder i landet i går, tenkte jeg at dette måtte være noe for Trondheim også, sier Vold til Trd.by.

– I solidaritet for alle

Han fant ingen lignende arrangementer i Trondheim, og tok derfor på seg ansvaret.

– Dette ble jo først og fremst satt i gang som en hyllest til helsearbeiderne. De gjør en veldig god jobb, men det er også mange andre som er i en ny situasjon. Jeg tenker at et slikt arrangement kan gjøres i solidaritet for alle – både barn og voksne som nå må gjøre om på det vanlige, sier Vold, som er lærer og rådgiver i Trondheim.

Arrangementet ble opprettet like før klokka 12 mandag formiddag. Klokka 12.30 har allerede over 200 mennesker trykket «delta».

– Vi kan jo ikke møtes og gå i fakkeltog, så da må vi finne på noe nytt. Det er jo bare en liten greie, men også artig og solidarisk i disse tider.

– Følg helsemyndighetenes råd

På Facebook-arrangementet understreker han at man ikke må samle andre enn seg selv og sin egen familie på verandaen. Han oppfordrer alle å følge helsemyndighetenes råd i denne situasjonen.

Via Facebook-arrangementet «Hele Norge klapper» oppfordres det til klapping hver eneste kveld i tiden framover.

De skriver:

«Helsepersonell, Norge og over hele verden, gjør en helt FANTASTISK jobb for å ta unna for alle koronasyke. Hver kveld kl. 18.00 kan vi stå i vinduene, balkongen eller i hagen og de ett minutt med full applaus og jubel. Det fortjener de.»