Du har kanskje venner, nære eller mer fjerne, som du føler du bare må følge på Instagram. Det å slutte å følge personen helt, kan i alle fall skape en småklein situasjon.

Tek.no skriver derimot at du nå kan filtrere vekk innleggene til brukere som har en tendens til å dele alt for mye.

Filtrer vekk det du vil

For selv om du helst vil slippe de titalls postene vedkommende publiserer hver eneste dag, vil du muligens fortsatt ha lyst til å gå inn på brukerens profil om du ønsker, eller ha mulighet til å sende han eller henne direktemeldinger.

Den nye «mute»-knappen lar deg rett og slett filtrere vekk akkurat så mye du vil - du kan stoppe alt av innlegg, inkludert stories, eller bare offentlige bilder.

Varsler ikke brukeren

Det er menyknappen, altså de tre prikkene i toppen på høyre side av Instagraminnlegget, du må trykke på for å finne «mute»-knappen. Der får du altså valget om å deaktivere kun postene i bildestrømmen, eller både dem og stories.

Du trenger heller ikke være nervøs for at vedkommende får vite at du har «mutet» dem, for det skal ikke være noen måte for personen å se dette på.

Denne funksjonen har ennå ikke dukket opp hos Trd.by-journalisten, men den skal ifølge Tek.no rulles gradvis ut, og vil være tilgjengelig innen kort tid.