- Mange sko har vi allerede solgt en del av. Det gikk utrolig fort, så nå har vi bestilt opp enda flere, forteller Anne Syrstad.

Hun åpnet skobutikken Big Foot i Munkegata 16. mai, der de selger sko fra størrelse 18 til 54. De aller minste passer normalt sett barn som ennå ikke har begynt å gå, men det er de største størrelsene de har mest fokus på.

Har sett behovet

- Jeg har lagt merke til et stort behov for både store og små sko. Jeg er faktisk veldig overrasket over at ikke andre skobutikker har sett det ennå.

Hun forstår fortvilelsen til enkelte kunder som ikke finner sko i sin størrelse, annet enn på internett.

- Jeg har hatt kunder som aldri har funnet sko i sin størrelse under 1000-lappen. Andre har måttet nøye seg med et par de ikke liker, fordi det var de eneste i den størrelsen skobutikken hadde å tilby, legger Syrstad til.

I skobutikken i Munkegata finner du sko helt opp til størrelse 54. For damer kan man snart finne sko helt opp til størrelse 46. Foto: Elise Rønningen

Bestiller fra utlandet

Skobutikken bestiller varer fra blant annet Nederland, Danmark og England, slik at tilbudet er mer variert enn i andre butikker.

- Vi sjekker jevnlig hvor prisene ligger på nett, slik at man får et godt tilbud i butikken. Det er ofte vi ligger lavere enn nettpris på enkelte merkevarer.

Etter litt frem og tilbake med leverandør for damesko, har de nå funnet en som kan fylle butikken med store pensko og vanlige sko for damer også.

- Akkurat nå har vi for det meste unisex-modeller inne i de store størrelsene som passer damer. Nå har vi bestilt opp damesko opp til størrelse 46, og de vil forhåpentligvis komme innen kort tid, fortsetter Syrstad.

Internett er konkurransen

Hun frykter ikke de andre butikkene i Trondheim ennå, da de færreste selger sko i størrelsene man finner hos Big Foot. Det er nettet som bekymrer henne mest.

- Vi er veldig spent på hvordan dette vil gå, men jeg håper at butikken skal gjøre det enklere for folk i og rundt Trondheim å finne sko som passer. Det kan fort være gambling å bestille på nett, og derfor tror jeg folk vil ha nytte av dette i byen.

De hadde sett for seg en litt større økning i salg fra start, men med litt lite markedsføring og Torget under oppussing like ved, har salget gått litt saktere enn først antatt.

- Torget har nok hatt påvirkning på hvor folk går og oppholder seg i Trondheim, og derfor har nok ikke mange fått med seg at vi har åpnet. Men dette tror jeg kommer til å bli mye bedre når det blir ferdigoppusset, legger Syrstad til.

Big Foot bestiller også inn unike sko i ulike merker. Her er et par fra Puma, designet av den japanske designeren Mihara Yasuhiro. Foto: Elise Rønningen

Unike merkevarer

De fleste merkene de har i butikken er kjente fra før av. Gant, Vans, Puma og Adidas er bare noe av utvalget man finner i ulike størrelser. Men ikke alle merkene har sko i størrelse 54.

- Vi har også bestilt unike sko fra ulike merkevarer, slik at vi får testet hva som går godt og ikke. Vi har sko som er designet av ulike designere, og produsert i begrenset opplag, slik at også de som samler på unike sko, kan finne noe i butikken.

De har også fått inn sko fra Ilse Jakobsen, som tidligere kun har solgt støvler.

- Siden vi bestiller fra utlandet, får vi mye ingen andre har i Norge og Trondheim. Det er veldig morsomt, og vi håper det vekker interessen hos folk, avslutter Syrstad.