Eierne ga sin tilslutning til planen på onsdagens ekstraordinære generalforsamling, skriver Viaplay i en pressemelding.

Viaplays B-aksje fikk et løft på Stockholm-børsen etter beskjeden.

Med vedtaket har Viaplays eiere – inkludert den norske storeieren Schibsted – godkjent et opplegg som innebærer at de gjennom en målrettet misjon gir bort nesten all sin innflytelse over selskapet til de nye hovedeierne, franske Canal Plus og tsjekkiske PPF, melder nyhetsbyrået TT.

Viaplay ønsker å hente inn fire milliarder kroner i ny kapital ved å utstede nye aksjer. I tillegg kommer en stor gjeldssanering som kreditorene åpnet for på et møte mandag.

Ifølge Viaplay vil Canal Plus og PPF etter emisjonene ha omtrent 29,3 prosent av aksjene hver.

Norske Schibsted eier om lag ti prosent av aksjene i Viaplay. TT skriver at det norske medieselskapets aksjer, som ble kjøpt for 380 millioner kroner, blir nærmest verdiløse om onsdagens redningsplan ble vedtatt.

Fikk kritikk

I forkant av onsdagens generalforsamling rettet sjefjurist Sverre Linton i Aktiespararna, som er en medlemsorganisasjon for svenske aksjeeiere, kritikk mot Viaplay i et intervju med nyhetsbyrået TT.

Han mener Viaplay på et tidligere tidspunkt burde ha gjort det klart for aksjeeierne hvor tøft det står til i selskapet. Småsparerne rammes spesielt.

– Det er svært brutalt for aksjeeierne. Nå har vi et blodbad, der selskapet forhåpentligvis får beholde hodet, sa han.

Jann-Boje Meinecke, som er investeringsansvarlig i Schibsted, ville i forkant av generalforsamlingen ikke kommentere den potensielle økonomiske smellen.

– Vi ser på våre muligheter i denne prosessen og kommer tilbake med en beskjed til markedet når vi finner det rett, sa han.

Schibsted var ifølge TT ikke tilstede på onsdagens generalforsamling.

«Vi har ingen planer om å innkalle til pressekonferanse og avventer intervjuer på grunn av at dette er et steg i den lengre rekapitaliseringsprosessen vi er inne i», skriver Viaplays presseavdeling i en epost til nyhetsbyrået.

Aksjen stupte

I starten av desember i fjor ble det kjent at Viaplays kvartalsrapport nok en gang ville bli forsinket. Nyheten kom samme dag som Viaplay bestemte at de skulle utstede aksjer for fire milliarder kroner for å få inn frisk kapital. I tillegg ville de reforhandle 14,6 milliarder kroner i gjeld.

I etterkant stupte aksjen over 80 prosent på børsen i Stockholm.

Viaplay varslet i fjor sommer at de hadde tapt over seks milliarder svenske kroner. I tillegg varslet de at de måtte si opp over 25 prosent av de ansatte.

Viaplay har de siste årene satset tungt på blant annet dyre sportsrettigheter. Mye skisport og Premier League går nå på strømmeplattformen.

NTB var onsdag morgen i kontakt med Viaplays Norge-sjef Kenneth Andresen. Han henviste til den ekstraordinære generalforsamlingen.