De er spretne karer, og gjør det ennå skarpt på showscenen i Las Vegas og omegn. Men under musklene, brunkremen og kostymene spøker grumsete ingredienser.

Strømmeserien «Welcome to Chippendales» skildrer hvordan det oppsto vondt blod – bokstavelig talt – mellom gutta som etablerte det famøse strippefenomenet.

– Dette er en fascinerende variant av den amerikanske drømmen, sier australieren Murray Bartlett (51) da NTB møter hovedrolleinnehaverne digitalt før ukas Disney+-premiere.

– Besettelse av makt, penger og berømmelse kan blø inn i drømmen på farlig vis. Serien vår ser nærmere på hva som skjer hvis du ikke klarer å skille det ene fra det andre, og ting går over alle støvleskaft, fortsetter han.

Snart begynner det å knirke mellom de to Chippendales-bossene, dette til tross for at businessen går så det suser. Foto: Disney / Handout

Fikk Noia

Bartlett fikk sitt definitive gjennombrudd som ustabil hotellsjef i HBO-slageren «The White Lotus». Her spiller han Nick De Noia, den Emmy-vinnende koreografen som ledet første Chippendales-generasjon på 80-tallet.

Pakistanskættede Kumail Nanjiani (44) er inne som merkevareeieren og erkerivalen Steve Banerjee. Skjønt partnerskapet starter fordragelig, blir brannstifting og leiemord snart tema – i tillegg til sex- og kokaineskapader av gammel LA-skole.

Murray Bartlett, kjent fra «The White Lotus», spiller koreografen Nick De Noia. Foto: Disney / Handout

– Skikkelsen min nektet å dele noe av æren, forteller Nanjiani, som er mest kjent for Oscar-kandidatfilmen «The Big Sick».

– Han ville være eneste konge på haugen. Han ville ha full honnør for denne greia som han tross alt grunnla. Det var tragisk – to alfahanner som ikke evnet å dele.

Dødsdans

De åtte episodene er forankret i sannhetskrimboka «Deadly Dance: The Chippendales Murders» fra 2014. Det er ingen hemmelighet at både De Noia og Banerjee endte karrieren med voldsom død, til tross for høy solskinnsfaktor.

– Interessant nok oppnådde begge hva de ville. Steve ble veldig rik, og Nick ble kjendis på anstendig nivå. Likevel ble det aldri nok for dem, observerer Bartlett.

– Hva består jakt på suksess egentlig i? Handler det egentlig om suksess, eller om umettelig sult på noe annet? Jeg føler serien belyser alt sammen gjennom dette forholdet, utbroderer han skulder ved skulder med motspilleren sin.

Feministbløff

Serien flørter også med kjønnspolitikk. Gitt all den mannlige nakenheten fikk nattklubben hvor det hele begynte, en slags kredibilitet i kvinnesaksmiljøet.

Det var i så fall en bonus, skal vi tro skuespillerne.

– At disse to skapte en arena hvor kvinner kunne leve ut en ny side av seg selv, var helt tilfeldig. Skikkelsen min ville bare tjene penger, sier Nanjiani hoderystende.

«Welcome to Chippendales» skildrer strippefenomenet som startet som nattklubb i Los Angeles i 1979. Her er det audition på parkeringsplassen. Foto: Disney / Handout

– Senere prøvde han å skryte på seg at han var feminist. Det tror jeg var bløff.

Bartlett supplerer slik:

– Det var en tid da kvinner kunne uttrykke seksualiteten sin på en annen måte, i det minste i USA. Det var en spennende periode – som Chippendales simpelthen kolliderte med.

Livslærepenge

– Hva vil dere at publikum skal lære av historien?

Nanjiani griper ordet igjen.

– Jeg skal nøye meg med å peke på hva jeg har lært personlig: Ideen om å bruke ytre vellykkethet til å definere oss selv, kan kun ende med katastrofe, erklærer han overfor NTB.

– Steve var en sånn fyr som ikke forsto at mye vil ha mer, og at du aldri blir tilfreds hvis du lever etter den modellen. Du må bli komfortabel med hvem du er, der du er. Og for å få til det kan du ikke titte utenfor deg selv.

Fakta om «Welcome to Chippendales»

* Amerikansk krim i åtte avsnitt fra 2022.

* Ansvarlig produsent: Robert Siegel.

* I rollene: Kumail Nanjiani, Murray Bartlett, Juliette Lewis, Dan Stevens, Annaleigh Ashford, m.fl.

* Strømmepremiere: Disney+ 11. januar