I natt ble bussholdeplassen ved Studentersamfundet i sørgående retning midlertidig pusset opp. Det som før var en enslig benk, er nå blitt en hjemmekoselig stue.

- Vi håper det blitt satt pris på, og at folk blir nysgjerrige, sier Line Ingebrigtsen Fjørstad, ungdomskandidat for Miljøpartiet De Grønne i Trondheim.

Det er nemlig partiet som står bak innredningen.

- I utgangspunktet er det en skjult aksjon, med fokus på godt bymiljø. Hensikten er å bidra til å skape et godt bymiljø som fremmer god helse og livskvalitet. En ønsket bieffekt er fokus på kollektivtrafikk generelt, og Elgeseter gate, som kan bli ei flott kollektivgate, sier Ingebrigtsen Fjørstad.

Lik trd.by på Facebook

Gjestebok og litteratur

Det er likevel mulig for trondhjemmerne å avsløre hvem som står bak «stua». På bussholdeplassen ligger en gjestebok, hvor reisende kan skrive hva de mener er et godt bymiljø.

- I den boka avsløres det at det er Miljøpartiet De Grønne som står bak. I tillegg er det hyggelige lapper og bøker som folk kan ta med seg, sier Ingebrigtsen Fjørstad.

Hun forklarer at de har hentet inspirasjon fra et lignende påfunn i Hamar.

- De gjorde det samme som en helt skjult aksjon tidlig i juni, og fikk internasjonal oppmerksomhet, sier Ingebrigtsen Fjørstad.

Skal holdes ved like

Hvor lenge «stua» blir værende er foreløpig uvisst.

- Men så lenge det ser pent ut, tenker vi å ha det der. Det er enormt mange bøker, så vi skal fylle på og prøve å holde det ved like i noen uker, sier Ingebrigtsen Fjørstad.

Hun oppfordrer alle til å ta med seg litteratur fra holdeplassen.