Alvorlig ulykke i Verdal

Etterforskningen av den alvorlige ulykken i Ydsedalen i Verdal i helga fortsatte mandag. Det er gjennomført et første avhør av mannen i 20-årene, mens kvinnen i 20-årene fortsatt ligger på St. Olavs Hospital.

- Vi har avhørt mannen, men har ikke fått noe klart svar på hvem som var sjåfør, sier etterforskningsleder Kjetil Ravlo ved Verdal lensmannskontor til adressa.no.

Norsk statsborger arrestert i Jordan

- Vi er kjent med at en norsk statsborger er arrestert i Jordan. Vi er i kontakt med vedkommende, og har besøkt ham i fengselet hvor han sitter, sier kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet Veslemøy Lothe Salvesen til adressa.no.

Ifølge den jordanske avisen Al-Rai er personen - med både irakisk og norsk statsborgerskap - mistenkt for terrorplaner. I tilknyting til arrestasjonen skal det ha blitt funnet 45 kilo med eksplosiver som knyttes til nordmannen.

Sané-sagaen

- Jeg holder døren åpen for alle. Også RBK, selvsagt. Men da må de komme med et bedre tilbud enn sist. Da er det mulig, sa Bodø/Glimt-stopper Vieux Sané til adressa.no etter seieren mot RBK søndag kveld.

Men «invitasjonen» stopperen kom med etter Glimts 1-0-seier over Rosenborg på Aspmyra forblir uåpnet på Lerkendal, skriver adressa.

RBK leter nå etter andre alternativer på stopperplassen. Trener Kåre Ingebrigtsen håper å ha nyheter til RBK-supporterne i løpet av uka som komme.

Faller Mannen?

Mellom 30 til 50 millimeter nedbør kan komme bare på noen timer i områdene rundt Mannen i dag og i morgen formiddag.

- Vi er spente på hvilke utslag all denne nedbøren vil gi i fjellet, sier seksjonssjef for fjellskredovervåking i NVE, Lars Harald Blikra, til adressa.no.

Hastigheten i øvre og mest aktive partiet er nå rundt 5 mm/døgn. Hastigheten i den nedre delen er vesentlig mindre, rundt 1 mm pr døgn. Farenivået er fortsatt moderat/gult.

Krisen i Hellas

Sjeføkonom Jan Ludvig Andreassen i Eika Gruppen tror ikke norske husholdninger vil merke så mye til den vanskelige økonomiske situasjonen i Hellas, skriver adressa.no.

Litt svakere krone, noe fallende rente og billigere pakketurer til Hellas til vinteren. Det blir konsekvensene av Hellas-krisen for Norge, mener han.