Så langt har det ikke vært noe reklame hos strømmetjenesten Netflix, men dette kan nå se ut til å endre seg, melder blant annet Tek.no og Techcrunch.

Klager fra brukere

Testingen skal først ha blitt oppdaget av brukerne selv, som igjen opplyste om det på nettsiden Reddit. Senere har testingen blitt bekreftet av Netflix.

Ifølge Tek.no tar reklamene opp hele skjermen, og man kan hoppe over videoen med en «fortsett»-knapp, ikke ulikt reklameavspillingen hos Youtube. I Reddit-tråden utrykkes det misnøye over reklamen, der mange påpeker at man betaler for tjenesten nettopp for å unngå reklame.

Promotert egeninnhold

Reklamen som nå testes er ikke ekstern reklame, men promoer fra strømmetjenestens egenproduserte innhold. Disse promofilmene dukker opp mellom episodene, og skyver derfor informasjon om neste episode unna.

I en uttalelse fra Netflix sier de at strømmetjenesten utfører mange ulike tester hvert år, slik at brukerne enklere skal finne noe de ønsker å se - enda raskere.

- I dette spesielle tilfellet tester vi om hvorvidt anbefalinger mellom episoder hjelper medlemmer å oppdage nye programmer. Det er viktig å merke seg at et medlem er i stand til å hoppe over en video-forhåndsvisning når som helst hvis de ikke er interessert, sier en talsperson for Netflix til Trd.by.

Det er ennå ikke avgjort om de nye promovisningene vil være et fast innslag hos Netflix.