Nattmat er for mange obligatorisk etter en tur ute på byen, være seg burger, kebab eller noe i den gata.

– Det er artig. Det er liv i byen igjen. Det betyr veldig mye for oss – både omsetningsmessig og fordi det er godt å se folk igjen, sier Ayhan Kayhan, innehaver av Istanbul Döner Chef.

Ayhan Kayhan, innehaver av Istanbul, kan smile. Foto: Kim Nygård

Lørdag 12. februar var det igjen lov til å danse tett på byen. Folk kunne slippe seg løs i Trondheims uteliv.

Det har byens nattklubber og- dansegulv fått merke (+). Men byens kebab- og burgersteder har også kunnet glede seg over det.

– Stor forskjell

– Det er vi som legger merke til det mest, ja, sier Kayhan.

Kim Nygård
Kim Nygård

Istanbul Döner Chef i Olav Tryggvasons gate og Mir kebab i Dronningens gate er to populære kebabsjapper.

Begge rapporterer om at omsetningen har økt nattestid i helgene etter gjenåpningen.

Merker dere at folk er ute på byen igjen?

– Ja, svarer Kayhan klokkeklart.

Istanbul Döner Chef har fått en økning i helgene på langt over 50 prosent, forteller Kayhan.

– Vi har hatt en tøff periode under pandemien siden det er mest nattmat fredag og lørdag. Det er stor forskjell, sier Kayhan om tallene de ser etter gjenåpningen.

Istanbul har med unntak av de første seks ukene av pandemien valgt å holde åpent under hele pandemien – med kortere åpningstider. Foto: Kim Nygård

Glade nattmat-aktører

Soro Edris hos Mir kebab forteller at pandemien har preget bedriften.

– Det er helt klart fint å se utviklingen bare de siste ukene, sier Edris.

Etter midnatt strømmer sultne trondhjemmere igjen til byens kebab- og burgersjapper. Bildet er tatt hos Mir ved en annen anledning. Foto: Ole-Fredrik Lambertsen

– Det betyr veldig mye for oss å kunne tilby nattmat til trondhjemmere. Disse folka er helt nydelige, samtidig er det veldig fint å se gamle kunder igjen, sier han.

Også innehaveren av Super Hero-kjeden, Christopher Vrioni, kan fortelle om etterlengtet besøk nattestid til Trd.by.

– Før gjenåpningen måtte vi stenge ved midnatt, og det gjorde det vanskelig for oss å få økonomien til å gå rundt. Nå er vi glade for at ting er tilbake til «normalen», sier Vrioni.

Vrioni driver Super Hero, som under pandemien har vært en av byens mest populære takeaway-steder. Foto: Jens Søraa