Mat fra Hagen på Bakklandet avvikler driften to og et halvt år etter at nye eiere tok over etter konkurs i 2019.

Det forteller Stian Andreassen, franchisetaker for avdelingen på Bakklandet.

– Vi åpnet med nye eiere i slutten av 2019, og så slo korona til fire måneder senere. Planen min var å gi det tre år, men det ble ikke sånn jeg så for meg, sier han.

Koronaen tok piffen

Siste åpningsdag er fredag denne uka. Noen av årsakene til avviklingen er utfordringer med å rekruttere nye ansatte, forklarer Andreassen.

– Folk rømmer restaurantbransjen, både drivere, servitører og kokker og alt. Nøyaktig hva det kommer av, er jeg kanskje ikke rette mann til å svare på. Det forundrer meg ikke om korona har en rolle å spille, sier han.

Mat fra Hagen har eksistert på Bakklandet siden 2014. Restauranten gikk konkurs i 2019, men ble startet opp igjen samme år av Richard Nystad og Stian Andreassen (t.h.). Foto: Synne Mauseth

I januar skrev Trd.by om at mat- og serveringsbransjen skriker etter folk nettopp på grunn av pandemien.

– Det har vært veldig uforutsigbart, og folk er blitt permittert. De er slitne og leie, tror Andreassen, som sier han har merket det på kroppen selv:

– Det har tatt litt piffen av meg. Vi har søkt etter nye drivere, men det er veldig få søkere for tida.

Hagen-gründeren: – Synd

Nå sier Andreassen at han vil ut på nye eventyr. For ham er Hagen-kapittelet over, men målet er at Hagen skal kunne få ny drift i de samme lokalene, sier han.

Hagen-eier, Remy Nordvik, bekrefter dette.

– Vi synes det er synd at Stian gir seg nå når ting endelig er mer tilbake til normalen, etter tøffe og uforutsigbare år for restaurantbransjen. Vi håper på en snarlig løsning, sier Nordvik, som understreker at Hagen Midtbyen vil holde åpent som vanlig.

Nordvik sier til Trd.by at det krever mye engasjement, hard jobbing og 100 prosent innsats for å lykkes. Foto: Ole-Fredrik Lambertsen

– Hagen har en god utvikling, grunnet både økt fokus og kjennskap til plantebasert og sunn mat, samt at både lunsj- og bedriftsmarkedet er tilbake for fullt. Vi har mange gode og trofaste gjester, og stadig flere finner oss, sier han.