14.september skal det avgjøres hvilke parter som vinner og taper i årets kommunevalg. Vi holder deg oppdatert om det siste på 1-2-3:

1. Partiene når ikke godt nok ut til unge velgere, selv om de bruker sosiale medier, mener professor i medievitenskap, Gunn Enli. De unge bruker oftere medier som Snapchat og Instagram, mens det er Facebook partiene bruker mest ressurser på, skriver NRK Sør-Trøndelag på nett.

2. SVs Snorre Valen mener Stortinget må fastsette en nasjonal norm for hvor mange ansatte som skal jobbe på sykehjemmene. Avsløringene i Adresseavisen om de mange avvikene på sykehjemmene i Trondheim viser at det er for få folk på jobb, mener Valen. Les mer på adressa.no.

Nasjonal norm: SVs stortingsrepresentant, Snorre Valen, mener avvikene i eldreomsorgen i Trondheim viser at det trengs en nasjonal norm for hvor mange ansatte det skal være på et sykehjem. Foto: Kristin Svorte

3. Venstre legger fram en ny modell som partiet håper kan løse den vanskelige striden mellom regjeringen og samarbeidspartiene om søndagsåpne butikker. I sitt nye forslag foreslår Venstre-leder Trine Skei Grande at kommunene selv bør overta ansvaret for å bestemme hva som skal være turiststeder, etter bestemte kriterier, skriver Aftenposten.

Venstre-leder Trine Skei Grande åpner likevel for søndagsåpne butikker. Samarbeidspartner KrF har så langt stått fast ved sitt nei. Foto: Pedersen, Terje, NTB scanpix

Og ellers:

Vi har samlet 1-2-3-sakene her.

Fakta om valget hos Trondheim kommune finner du her.