Kraftig økning i salget av Bowies musikk

Albumet «Blackstar» ble lansert bare to dager før Bowie tapte kampen mot kreften. Nettgiganten Amazon skrev mandag at albumet var rangert som «bestselger» i Storbritannia og USA.

Også Spotify og Apples strømmetjeneste melder at «Blackstar» topper listene.Men det er ikke bare det nye albumet som blir lyttet til. På Spotify økte lyttingen til Bowies musikk med 2.700 prosent i løpet av mandagen, ifølge nyhetsbyrået TT.

Samleplata «Best of Bowie» fra 2002 var den nest mest solgte på iTunes i USA, etter «Blackstar». På fjerdeplass lå «The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars" fra 1972.

Nordmenn såret i eksplosjonen i Istanbul

En selvmordsbomber antas å stå bak eksplosjonen som rystet hjertet av Istanbuls populære gamleby tirsdag. Ti mennesker ble drept, og en 59-årig nordmann er blant de sårede, melder NTB.

Den sårede nordmannen er 59 år gamle Jostein Nielsen, nestleder for Frelsesarmeens virksomhet i Øst-Europa, bekrefter hans bror overfor Dagbladet. Nielsen er truffet av en splint i kneet.

Frykter færre vil bli lærere med nye karakterkrav

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen advarer mot for få lærerstudenter fra høsten når det blir krav om karakteren fire i matte for å komme inn på lærerstudiet, skriver adressa.no.

Han krever en ekstra innsats fra lærerutdanningene for å få nok søkere.

- Lærerutdanningsinsititusjonene må sette i gang en særskilt rekrutteringsinnsats for å hindre for stor reduksjon i søkertallet, sier Isaksen.

Derfor forlot Mikkelsen Rosenborg

Det ble nesten tre år i Rosenborg for 29-åringen. Etter en treg start var han en viktig brikke i fjorårets gullag i Trondheim.

- Det har vært en variert tid hvor ting har gått opp og ned. Det var godt å dra fra Tyskland, men så brukte jeg litt tid på å finne meg til rette i Rosenborg. Forrige sesong var veldig bra. Jeg fant tilbake til noe av det spillet jeg leverte da jeg var her sist, sa Mikkelsen til Ritzau etter Nordsjælland-treningen mandag.

Mikkelsen dro fra den danske klubben i 2012, men er veldig fornøyd med å være tilbake på sin gamle hjemmebane.

- Jeg fant ut at jeg ikke fungerer optimalt som fotballspiller og menneske uten familien. Det er deilig å komme tilbake til en klubb hvor man føler seg hjemme.

BP kutter 4000 ansatte – 600 i Nordsjøen

Britiske BP skal kvitte seg med 4000 ansatte på verdensbasis. Av disse er 600 jobber i Nordsjøen, noe som utgjør 20 prosent av de ansatte der.

Les mer på adressa.no.