Mann truet med kniv

Klokken 02.32 natt til lørdag mottok politiet telefon fra en mann i 20-årene som opplyste at han hadde blitt truet med kniv ved Nidarosdomen.

- Det er litt usikkert hva som er bakgrunnen og hvorvidt det var en kniv. Fornærmede hadde mistet mannen av synet ved Elgeseter bru, sier operasjonsleder Bjørn Handegard til adressa.no.

Det ble søkt etter gjerningspersonen gjennom natta, men ingen personer ble pågrepet.

Spikertelt i brann

Det brøt lørdag morgen ut brann i et spikertelt ved en campingplass ved Korsnes på Frosta. Det opplyser Trøndelag politidistrikt på Twitter.

Operasjonsleder Rune Reinsborg ved operasjonssentralen i Nord-Trøndelag opplyser til adressa.no klokken 08.20 at brannvesenet er i gang med slokking.

- Det var litt vind og spredningsfare, men det virker som brannen har begrenset seg til spikerteltet, sier Reinsborg.

Mann mistenkt for å ha skutt hunden Koda (1 1/2)

Det var mandag 22. februar at golden retrieveren Koda (1 1/2) ble meldt savnet i Midtre Gauldal. Dagen etter ble den funnet skutt og drept like utenfor hjemmet sitt på Hauka. Det er kjent at noen hørte et skudd i området i 20.30-tiden den aktuelle mandagen.

- På bakgrunn av tips har vi en mistenkt i saken. Men saken er fortsatt under etterforskning, sier politijurist i dyrekrimgruppa i Trøndelag politidistrikt, Tina Værnes til adressa.no.

- Hva har mannen forklart i avhør?

- At han har vært i området på det aktuelle tidsrommet. Utover det vil jeg ikke kommentere mer akkurat nå, sier Værnes.

Les mer hos Adresseavisen.

Kritikk etter demens-dødsfall

Fylkesmannen i Sør-Trøndelag gir Rennebu kommune kritikk etter at en 69-åring, som var dement, forsvant fra et helsesenter i kommunen i august i fjor. Det skriver NRK Trøndelag.

Fylkesmannen har konkludert med at Rennebu kommune ikke fulgte opp pasienten godt nok, og at avviket var markant. Blant punktene som kritiseres er at det tok for lang tid før letingen ble igangsatt av helsepersonell, og det tok også for lang tid før pårørende og politi ble varslet.

– Hendelsen er dypt beklagelig. Samtidig mener vi å ha handlet forsvarlig, sier helse- og omsorgsleder i Rennebu, Solveig Løkken, til NRK.

Les mer hos adressa.no.

Russerne tror Northug lyver

Petter Northug sier han ikke gikk for å vinne sprintfinalen. Det tror Sergej Ustiugov ingenting på.

- Nei, svarer Petter Northug på direkte spørsmål om han gikk for å vinne sprintfinalen i Ski Tour Canada sent fredag kveld. Det skriver adressa.no.

Når den råsterke russiske sammenlagtlederen Sergej Ustiugov får høre dette, smiler han bare og rister på hodet. Verken han eller hans fysioterapeut og assistenttrener Isabelle Knaute tror på at Northug ikke gikk for seier.

- Sergej tror ikke på det. Det gjør ikke jeg heller, sier Knaute til Adresseavisen.