Søndag la flere titalls unge mennesker ut på et spesielt race nedover Nidelven.

Utstyrt med ymse flytegjenstander, som for eksempel gummibåter, flytemadrasser, oppblåsbare haier og badebasseng, cruiset de nedover på elva fra Tempe mot Solsiden.

Flere av gummi-seilerne hadde ikke på seg redningsvester. I tillegg hadde flere drukket alkohol på ferden nedover elva. Politiet er ikke begeistret for søndagens gummibåt-seilas

- Dette er selvfølgelig farefullt. Det er en strømførende og kald elv. Faller folk ut i elva kan det få fatale konsekvenser, sier politiførstebetjent Rolf Morten Øyen ved operativ kontroll i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Lik trd.by på Facebook

- Null kontroll

Søndagens arrangement ble kalt av arrangørene for Trondheims Floatopia, eller Nidelvas Yacht Week. Påmeldingen foregikk over Facebook og det ble ikke søkt om tillatelse fra politiet i forkant.

- Vi får jo en mengde forespørsler om ulike arrangementer, som for eksempel badekarpadlinga i Nidelven. Da tar vi en risikovurdering og gir tillatelse eller avslag, sier Øyen.

- Når vi ikke får beskjed om slike arrangementer, så har vi i hvert fall null kontroll på hva som skjer. Da får vi kanskje ikke vite om eventuelle ulykker før det er for sent, legger han til.

Forsøplet fotballbane

Ferden startet ved kunstgressbanen til Nidelv IL på Tempe. Der må Eilert Wangberg, anleggsleder ved Nidelv IL, bruke ettermiddagen på å rydde etter søndagens happening.

- Det ligger igjen fullt av emballasje fra gummibåtene, ølbokser og pumper her på stedet, sier Wangberg.

Han sier at det ikke er første gang at folk bruker banen til dette formålet.

- Men da har vi ikke sagt så mye på det. Det har pleid å være noen få personer. Dette virker mer organisert, sier Wangberg.

- Jeg synes dette er en uting. De satser på at andre skal rydde opp etter seg, legger han til.

Her er noe av det gummibåt-mannskapene la i fra seg ved kunstgressbanen på Tempe. Foto: eilert wangberg

- Ikke en fyllefest

En anonym deltaker at det var rundt hundre personer som deltok på elveturen.

- Det har vært fint vær den siste uken, og det har vært flere som har tatt turen langs Nidelven i gummibåt. Da så noen muligheten til å lage en sosial happening ut av det, sier vedkommende.

Deltakeren sier at de som var med på arrangementet deltok på eget ansvar og påstår at det foregikk under trygge rammer.

- Det ble oppfordret i forkant å bruke gummibåter, svarer deltakeren.

- Hva med alkohol  og manglende redningsvester. Anser du dette som trygt?

- Flere hadde med seg redningsvester, og deltakerne ble også oppfordret til å bruke det. Når det gjelder alkohol observerte jeg at flere hadde seg øl og andre alkoholholdige drikkevarer, men dette var på ingen måte noen fyllefest.

Deltakeren hevder også at han og kompisene vedkommende seilte sammen med ryddet opp etter seg etter møtet på kunstgresset.

- Men det er jo selvfølgelig ikke greit at andre deltakere ikke gjorde det.