Smågodt har muligens fått en helt ny betydning etter at de store kjedene satte ned prisen til 29 kroner kiloen denne uka. I alle fall hvis man skal tro tilfanget av godterilystne trøndere på Coop Obs Lade.

Lik trd.by på Facebook!

Tømte hyllene

- Etter at vi satte ned prisene har det gått unna. Vi har rett og slett ikke rukket å fylle i hyllene før det har blitt tomt igjen, forteller hypermarkedssjef Anders Næss til trd.by.

Torsdag kveld var smågodt-hyllene nærmest tomme i den aktuelle butikken, og Næss regner med at det har gått flere tonn til nå.

Anders Næss mener det har gått med flere tonn smågodt de siste dagene. Foto: Christine Schefte

- Folk har kjøpt flere kilo hver, og det går fort unna. Jeg har ikke oversikt over hvor mye som er solgt, men det er snakk om flere tonn, sier Næss.

Satt inn ekstra bemanning

Fredag morgen kom Nidar med 25 paller smågodt for å fylle på i hyllene, men etter noen timer var det igjen tomt. Men Næss har funnet en løsning på problemet.

- Jeg har rett og slett omdisponert bemanningen slik at vi hele tiden har noen som fyller på i hyllene. Det er en utfording logistikkmessig når en vare er så populær, men vi satser på at vi får mer kontroll fremover nå.

De har fra nå, sammen med de andre Coop-butikkene i Norge, valgt å sette en begrensing på to kilo smågodt til hver kunde.

- Det er fordi at alle skal få muligheten til å benytte seg av tilbudet, sier Næss.

Kjøpmann Per Olav Lutdal ved Rema 1000 Bakklandet har aldri opplevd en slik pris på smågodteri!