NIFU (Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning) la nylig fram en rapport, der de får fram at nyutdannede masterkandidater har lettere for å få jobb hvis de har gode karakterer. Det skriver forskning.no.

Følg trd.by på Facebook

Spol tilbake fem år i tid, og karakterer var ikke like relevante. Nesten alle masterstudenter fikk jobb da. Nå er dette forandret.

- Dette er overraskende funn. I 2011 spilte karakterene ingen rolle for risikoen for å bli arbeidsledig, men i 2015 har karakterene en stor og klar effekt. Karakterene har fått enorm betydning, sier forsker Liv Anne Støren i NIFU, skriver forskning.no.

Slik fikk Rebecka (30) A på alle eksamener

Sommerjobb? Så mye bør du tjene i timen

Ledigheten har økt fra sju til 9 prosent fra 2013 til 2015 for nytudannede masterkandidater, noe som likevel var mindre enn forventet.

- Ledigheten blant nyutdannede er alltid høyere enn for befolkningen generelt fordi de ofte er i en jobbsøkerfase. Vi forventer også at konjunktursvingningene slår sterkest ut i denne gruppen, og det er en klar økning, men noe mindre enn ventet, sier Støren.

Rapporten viser og at å ha relevant jobb i studietiden øker sjansene for å få jobb.

Slik lykkes du med jobbsøking i sosiale medier

6 ekspertråd til deg som er nyutdannet og arbeidsledig