Sammen med sine medskuespillere Aaron Taylor Johnson, Bryan Tyree Henry og Joey King, samt regissøren David Leitch, er Pitt på farta for å snakke om sin nyeste film, «Bullet Train», som akkurat har rukket å lande på norske kinoer – til blandede kritikker.

Filmen handler om en gjeng leiemordere som, uvitende om hverandre, havner på samme hurtigtog i Japan. Resultatet blir ganske så blodig, men det vanker også mye humor, lover regissøren David Leitch.

– Det med å balansere vold og humor var noe vi diskuterte mye mens vi laget filmen, sier han.

Brad Pitt og regissør David Leitch poserer sammen i Paris foran premieren på actionfilmen «Bullet Train». De to har en lang historie sammen. Foto: AP

Stuntmann i «Fight club»

Pitt og Leitchs vennskap har lang fartstid, de har kjent hverandre siden sistnevnte var Pitts stuntmann i «Fight Club» (1999). Siden da har de gjort en rekke filmer sammen.

– Det er veldig kult, og nå er sirkelen sluttet. Da han var stuntmannen min, var det jeg som var sjefen. Nå var det han som bestemte over meg. Og dette var et morsomt prosjekt, jeg gapskrattet da jeg leste manuset, bedyrer Pitt.

I intervjuer er Brad Pitt alltid avslappet og imøtekommende. Leitch forklarer at han også gir samme inntrykk under filminnspillinger.

– Han er alltid sjenerøs mot folk rundt seg, og vil ikke minst at medskuespillerne skal få komme ordentlig fram, understreker regissøren.

Brad Pitt, Joey King, Brian Tyree Henry og Aaron Taylor-Johnson fotografert sammen i Paris. Skuespillerne var samlet for å lansere filmen «Bullet Train». Foto: AP

Ganske sprø person

Den nye filmen har handlingen lagt til Japan, og tanken var at den i alle fall delvis skulle spilles inn her. Men det satte covidpandemien en stopper for. Så selv om det virkelig ser ut som om det hele finner sted i Japan, er scenene i stedet spilt inn i et studio i Los Angeles, avslører Pitt.

– Teknikken er fantastisk. De hadde satt opp enorme videovegger, og så spilte vi inn hele togreisen. Mens det allerede innspilte landskapet suste forbi utenfor vinduene på togvognene våre inne i studio, sier han.

Pitts rollefigur, Ladybug, er kanskje ikke den smarteste kniven i skuffen, må han medgi.

– Nei, han er en ganske så sprø person og slike er de morsomste å spille. Han har hatt et psykisk sammenbrudd, nå har han gått i terapi og tror alt kan løse seg – på fredelig vis. Han tar feil, utdyper skuespilleren om hva vi kan forvente oss.

Brad Pitt er gjennom selskapet Plan B også en svært så suksessrik produsent, og selskapet er aktuell med to filmer i nær framtid: «Blonde» og «Women Talking».

Neste film hvor Pitt selv vil figurere, er i Damien Chazelles stjernespekkede «Babylon».

For regissør David Leitch venter «The Fall Guy», som baserer seg på en TV-serie fra 70-tallet. Her ser vi Ryan Gosling hovedrollen.

– Ettersom den handler om en stuntmann, så har jeg en viss erfaring å dra veksler på. Jeg har en del historier jeg vil få inn der, sier regissøren avslutningsvis.

Fakta: Brad Pitt

Alder: 58 år.

Bosatt: I Los Angeles.

Yrke: Skuespiller og produsent.

Filmer i utvalg: «Thelma & Louise», «True romance», «En vampyrs bekjennelser», «Sju år i Tibet», «Fight club», «Ocean's Eleven», «Troja», «Mr & Mrs Smith», «Inglourious Basterds», «World War Z», «Fury», «Once upon a Time in Hollywood», «Ad Astra».

Aktuell nå med: «Bullet train».