Forrige tirsdag lanserte Studentersamfundet «Studentenes store vennespleising». I ei pressemelding opplyser de at det søndag kveld, da fristen gikk ut, var over 1168 påmeldte studenter.

– Ingen av oss hadde turt å håpe på 1100 påmeldte på ei uke. Dette må vel kunne kvalifisere til Norges største vennespleising, sier Mjør.

Gruet seg

Elly Emma Hesjevik (20) er en av dem som meldte seg på da hun så initiativet. Hun flyttet til Trondheim for å bli byggingeniør i 2019, men bestemte seg for å bytte studie i fjor høst. Da falt valget på arkitektur.

– Jeg har vært veldig heldig i forhold til mange andre. Det er et sosialt studie, og vi er mye på skolen. Men jeg vet at det er mange på andre studier som kun har hatt hjemmeundervisning, sier hun.

- Jeg grua meg til å dra tilbake til Trondheim etter ferien, sier Elly Emma Hesjevik, som er en av mange som har meldt seg på Samfundets initiativ. Foto: Privat

Elly forteller at det har vært en lang høst. Opp mot jul ble det stadig færre sosiale aktiviteter, og det var heller ikke så mye undervisning på skolen som tidligere på høsten.

– Jeg bor i et kjekt kollektiv hvor jeg kan henge med alle, men det var mange kvelder jeg satt inne og kun så på Netflix alene. Jeg savnet å komme meg ut, og grua meg til å dra tilbake til Trondheim etter ferien, forklarer Elly, som har vært hjemme i Finnmark i jula.

– Ikke mange tilbud

Da hun så initiativet fra Samfundet, tenkte hun at hun ikke hadde noe å tape.

– Det er ikke så mange andre tilbud akkurat nå, så da må man slå til på det som finnes. Jeg føler ikke at jeg kan klage egentlig, når jeg ser hvordan andre har hatt det, sier Elly.

Samfundet har fått hjelp fra blant annet Studentskipnaden, NTNU og velferdstinget til å gjennomføre «Studentenes store vennespleising». Studentene har meldt seg på gjennom et skjema, og er nå satt sammen i små grupper.

Samfundet-leder Karen Mjør forteller at responsen har vært overveldende. Foto: Mariann Dybdahl

– Det har vært mye snakk om ensomhet under pandemien, men de konkrete tiltakene har i stor grad uteblitt. Vi skjønte at vi måtte ta saken i egne hender, sier Mjør.

Skal møte gruppen sin

Denne uka skal Elly møte sin gruppe på Bakklandet. Hun vet at det er to jenter som studerer ved NTNU, men ikke noe mer.

– Vi har planlagt å drikke kakao, så det blir spennende. Det er noe med det å møte folk man aldri hadde møtt hvis det ikke var for et sånt initiativ, sier Elly, som synes det er bra at Samfundet har tatt saken i egne hender.

- Når jeg tenker på hvor vanskelig det har vært for meg, tør jeg ikke tenke på hvordan det har vært for andre. Mange bor alene, og når de heller ikke får dra på skolen, kan det bli tungt.