Nord-Korea hevder å ha sprengt hydrogenbombe

Etter den angivelige testingen, har myndighetene i Sør-Korea og USA registrert et jordskjelv med en styrke på 5.1.

Skjelvet skal ha truffet 49 kilometer unna Punggye-ri, der Nord-Korea har utført atomprøvesprengninger tidligere.

Nord-Korea har tidligere utført fire atomprøvesprengninger. Den forrige, som fant sted i februar 2013, utløste et lignende skjelv som ble målt til 4,9. Prøvesprengingen kommer to dager før president Kim Jong-Uns bursdag.

Hydrogenbomber er langt kraftigere enn atombomber, som Nord-Korea prøvesprengte både i 2006, 2009 og 2013. Teknikken som benyttes i hydrogenbomber er imidlertid en helt annen og regnes som betydelig mer avansert.

USA, Storbritannia, Japan og Sør-Korea fordømmer Nord-Koreas prøvesprengning av en hydrogenbombe onsdag på det sterkeste.

Også Norges utenriksminister, Børge Brende, fordømmer hendelsen.

- Dette er en alvorlig trussel mot global sikkerhet og fordømmes på det sterkeste, sier Brende til NTB.

Les mer på adressa.no.

Beboerne slokket selv brann på Møllenberg

I 01.50-tiden natt til onsdag kunne operasjonssentralen i Sør-Trøndelag melde om en brann i Gamle Kongevei på Møllenberg i Trondheim.

- Det har vært et lite branntilløp på et kjøkken, uten at vi kan si noe sikkert om årsaken, sier innsatsleder Roar Selvnes ved Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Brannen var slokket før brannvesenet kom frem til stedet, men røyken hadde satt i gang brannvarslingsanlegget. Beboerne i bygningen hadde følgelig samlet seg utenfor bygningen da nødetatene kom frem.

Rashani tror på RBK-avklaring innen få dager

Like før jul, meldte Telemarksavisa at den 22 år gamle kantspilleren Elba Rashani var i dialog med Rosenborg om en overgang fra Brøndby.

To uker senere er fortsatt ingenting klart, men Rashani regner med at en avgjørelse tas i løpet av de nærmeste dagene.

- For å være ærlig vet jeg ikke hvor langt klubbene har kommet. Jeg tror det kommer en avklaring innen et par dager. Klubbene må ordne det mellom seg, sier Rashani til tipsbladet.dk.

Nordmann selger domene for flere millioner kroner

Helt siden 1996 har André Eidskrem fra Ålesund eid domenet by.com. Nå selges det på auksjon for flere millioner kroner

- By.com vil i alle fall bli solgt for et millionbeløp i dollar. Det er veldig gledelig, sier Eidskrem til VG.

Auksjonen går av stabelen 11. januar, og det foreløpige budet som ligger inne er på 600.000 dollar, altså 5 millioner norske kroner. Men dette er under minstekravet, som foreløpig er en hemmelig sum.

Den norske IT-gründeren kjøpte domenet for 5.000 dollar i 1996.

Til TheDomains.com sier Eidskrem at han tidligere har fått bud på nærmere 1,5 millioner dollar, altså rundt 13 millioner kroner med dagens kurs, men at domenet ikke har vært til salgs før nå.