7. april ble det kjent at Crossfit Trondheim, som hadde lokaler i Midtbyen, var konkurs.

- De har sendt inn en oppbudsbegjæring hvor de oppgir at de har en gjeld på 700 000 kroner og samlede verdier på 400 000, sa bostyrer Ståle Spjøtvold, advokat i Bjerkan Stav Advokatfirma til Adresseavisen.

Knappe 15 dager senere, 22. april, var det aktivitet på crossfitsenteret igjen. En ny treningskjede har nemlig tatt over driften.

- Det er ikke full gass ennå, men vi jobber kontinuerlig med å få på plass et bra tilbud, sier Håvard Johansen, administrerende direktør ved HIT The Gym.

Følg trd.by på Facebook

- Dumt hvis det forsvant

Det er HIT The Gym som nå skal videreutvikle driften ved Crossfit Trondheim. Og Johnsen sier det er to grunner til at de valgte å ta over crossfitsenteret.

- Crossfit passer bra til konseptet vårt. Vi har hatt det på agendaen vår i lang tid, men har aldri funnet en løsning. Når dette plutselig dukket opp så var det en god mulighet for oss å få det til, sier Johansen.

- Vi  har kjennskap til de som drev Crossfit Trondheim, og vet at det var et kjempeflott senter. Det var dyktige folk som hadde lyktes med alt, bortsett fra økonomien. Det hadde vært for dumt hvis dette senteret forsvant, legger han til.

Tilbud om jobb

Crossfit Trondheim hadde 14 ansatte, men flere av disse var instruktører og lignende som ikke jobbet fulltid. Johansen sier at de har fått tilbud om å få jobbene tilbake.

- Vi er i dialog med de tidligere ansatte. Alle som har lyst får lov til å fortsette hos oss, sier Johansen.

I 2014 omsatte treningssenteret for 1,74 millioner kroner. Selskapet hadde samlet sett kostnader på i overkant av 2 millioner kroner, og endte med et underskudd på 278000 kroner før skatt.

- Hvordan har dere tenkt å øke lønnsomheten?

- Først og fremst må vi finne flere medlemmer. I tillegg så må vi få mer aktivitet i senteret. Om det ikke er crossfit, så kan det være at vi kjører noen kurs eller seminarer der. Tanken er å utvide virksomheten, sier Johansen.

Har du lest om Ingrid (24) som er den eneste i Trondheim med denne hobbyen?

Les også om Martine (17) bokser med akrylnegler og rosa hansker!