Håpet er at det allerede i 2019 skal komme superbuss på veiene i Trondheim. I desember i fjor ble den samme bussen som brukes i Bergen, testet i Trondheim. Mandag og tirsdag denne uken skal en helt ny superbuss testes.

Følg trd.by på Facebook

21 meter

Ettersom det ikke er avklart hvilke busser som skal kjøre i Trondheim fra 2019 - blir først avklart når de ulike busselskapene kommer med sine tilbud - ønsker AtB gjennom prøvekjøringer å se hva som finnes i markedet.

Bussen som kommer på denne gang prøve er en Mercedes Benz CapaCity L. Bussen har et ledd, og er 21 meter.

Til sammenligning er dagens leddbusser 18.75 meter. Mercedes Benz CapaCity L har fire doble dører for hurtig av -og påstigning.

OVERSIKT: Slik kjører AtB-bussene på røde dager i mai

Mercedes Benz CapaCity L. Bussen har et ledd, og er 21 meter. Den blir å se i Trondheim i dag og morgen. Foto: terje svaan

Mer realistisk

Bussen har 350 hestekrefter, og leverandøren oppgir en totalkapasitet på 191 personer, derav 146 stående (basert på 7,4 personer per kvadratmeter).

- AtB mener det er mer realistisk med 78 stående (fire personer per kvadratmeter). Per dags dato er bussen kun tilgjengelig med drivstoff biodiesel, men leverandøren arbeider med å tilby flere energibærere i årene som kommer, sier markeds- og kommunikasjonssjef i AtB, Grethe Opsal.

AtB mener det er realistisk med 78 stående (fire personer per kvadratmeter). Foto: TERJE SVAAN