- Det er en veldig god følelse å bli belønna for all den treninga du legger ned. Det er godt å se at det gir resultater, sier 18-åringen fra Trondheim.

For tre år siden startet han med olympisk vektløfting for å bli en enda bedre hockeyspiller. Det førte til at hockeykarrieren ble lagt på hylla, mens den nye idretten fikk fullt fokus, har Mats tidligere forklart til Trd.by.

I helga konkurrerte vektløfter-talentet i NM junior i Vigrestad - og gikk helt til topps.

Seks norske rekorder

18-åringen stilte i en vektklasse over det han egentlig løfter i, og stilte derfor i 81 kilosklassen når han selv veide i underkant av 74 kilo. Det stanset ikke Mats fra å slå hele seks norske rekorder under mesterskapet.

- Jeg har nok aldri slått noen med så god margin før, det er i alle fall mer enn jeg pleier! Det er tydelig at det går rett vei.

Totalt løftet han nemlig hele 52 kilo mer enn nestemann på pallen. I vektløfting konkurrerer han i øvelsene rykk og støt, og resultatene hver for seg, samt totalen, resulterte i norske rekorder i vektklassen.

Neste stopp for Mats er junior-EM i september. Foto: Ola Bergheim

For første gang i både EM og VM

Mats er på juniorlandslaget i vektløfting, er blitt norgesmester flere ganger, og har også blitt nordisk mester. I fjor kom han på fjerdeplass i NM for seniorer som førsteårs junior, og kan også skilte med en 12. plass i EM for ungdom.

I september skal han for første gang konkurrere i EM junior, og er nå også kvalifisert til junior-VM i Saudi-Arabia neste år.

- VM blir veldig artig, jeg gleder meg til å kjempe mot de beste i verden. Det er vanskelig å si hvordan det vil gå, siden det er et helt år til. Alt kan bli bedre! Jeg håper å kunne konkurrere blant topp fem, selv om jeg selvfølgelig ønsker å bli best.