trd.by har tidligere skrevet flere saker om Pizza 123 Møllenberg. Blant annet i juni i fjor, da de lanserte kanskje byens feiteste pizza og i mars da skapte en pizza på 1,7 kilo som var dekket med åtte burgere.

Nå får de refs av Helsedirektoratet, men det har ikke noe med maten å gjøre.

Følg trd.by på Facebook

- Klart brudd

På pizzarestaurantens hjemmeside kan du nemlig bestille røyk og snus hjem på døra, på samme måte som du kan bestille en stor pizza med ekstra hvitløksdressing.

Akkurat det i seg selv er ikke ulovlig. Men det er hvordan tobakksvarene blir presentert Helsedirektoratet reagerer på. Den ser slik ut:

Slik ser tobakksmenyen til Pizza 123 Møllenberg ut. Foto: skjermdump

- Slik det ser ut for oss er dette et klart brudd på reklamebestemmelsene. Vi har i dag sendt bedriften et forhåndsvarsel om tvangsmulkt i henhold til tobakkskadeloven praragraf 2, sier avdelingsdirektør helsedirektoratet, Jakob Linhave til trd.by.

Tvangsmulkt vil si at man får en bot for hver dag det går før man har rettet opp i det som gjorde at man fikk boten.

På generelt grunnlag sier Helsedirektoratet følgende:

«Ved bestilling av tobakksvarer over internett er det et krav om at tobakksvarer kun presenteres med nøytral produktinformasjon, svart skrift på hvit bakgrunn uten bruk av illustrasjoner, logo, salgsfremmende argumenter, lavprisannonseringer o.l.», Linhave i en epost til trd.by.

- Vi skal respektere regelverket

Daglig leder Jon Arne Kvamsvåg ved Pizza 123 Møllenberg bekrefter at de har fått beskjed fra Helsedirektoratet om å fjerne bildene.

- Vi har fått tre uker på å fjerne bildene. Og den skal vi selvsagt etterkomme. Vi skal respektere regelverket, sier Kvamsvåg.

- Det er litt spesielt at et pizzasted har snus og røyk på onlinemenyen. Hvorfor har dere det?

- Det er for kundene våre som skal ha seg en hangoverpizza, og som kanskje ikke gidder å gå ut av huset den dagen. Vi har hatt dette tilbudet siden 2012, og det er en ganske populær tjeneste for våre kunder, sier Kvamsvåg.

SLITER DU MED Å SLUTTE? Slik blir du snusfri på en måned

Du vet du er avhengig av snus når... 11 ting snusere kjenner seg igjen i