Valget av Uke­sjefen foregår i Storsalen på Studentersamfundet 10. februar, men du kan allerede nå bli bedre kjent med kandidatene som har meldt sin interesse for å lede Uka-17 - i det som dessuten er arrangementets 100-årsjubileum. Vi har stilt dem tre like spørsmål:

Ingeborg Stavdal

Ukesjefkandidat: Ingeborg Stavdal Foto: Helene Mariussen

Hvorfor har du valgt å stille som Uke­sjef?

– Fordi jeg er kjempegira på å lage verdens kuleste festival!

Hva er dine mål og visjoner for Uka­-17?

– Mitt største mål er at alle de som ikke digger Uka skal få mange gode grunner til det motsatte. Hvordan? Jeg vil skape ekte festivalfølelse ved å gjøre Uka mer intensiv og dynamisk. Jeg vil at Uka skal kommunisere bedre med byen Trondheim og kulturlivet her. I tillegg er hverdagsøkologi et selvskrevet punkt på agendaen.

Hva er ditt beste Uke­minne?

– Det er mange fine Uke­minner å velge mellom. Kanskje det var Kings of Convenience i Storsalen, en helt spesiell opplevelse! Eller når Prodigy spilte Smack My Bitch Up i Dødens Dal, og jeg ble smacket helt over ende i en moshpit.

Morten Winther Wold

Ukesjefkandidat: Morten Winther Wold Foto: Helene Mariussen

Hvorfor har du valgt å stille som Uke­sjef?

– Jeg har vært med på Uka to ganger tidligere, og har hatt noen helt fantastiske opplevelser. Jeg har blitt veldig glad i Uka, Samfundet og Trondheim, og har lyst til å gi noe tilbake. Som Uke­sjef vil jeg få en gylden mulighet til det. Det å kunne være med å bygge opp noe fra starten som betyr så mye for så mange motiverer meg! I tillegg har jeg tanker og ønsker om hva UKA kan og bør være inn i sine neste 100 år som festival.

Hva er dine mål og visjoner for Uka­-17?

– Først og fremst at jeg gjør mitt aller, aller beste! Dessuten ønsker jeg å utfordre alle ledd i organisasjonen til å tenke nytt og annerledes, og ikke bare bygge videre på hva som har blitt gjort tidligere. I flere seksjoner og gjenger er det både mulig og nødvendig med blanke ark. Jeg vil jobbe for et skapende samarbeid på tvers av gjenger og seksjoner innad i Uka, og også mellom Uka og Samfundet. Med meg som Uke­sjef vil Uka være en nyskapende og fremoverlent festival som tør å eksperimentere og også provosere. En så stor festival skal kunne skape og påvirke kultur, ikke bare presentere den. Vi kan gjerne være Norges største kulturfestival, men vi skal i hvert fall være den beste og mest spennende.

Hva er ditt beste Uke­minne?

– Det er vanskelig å velge, men kanskje Autolaser og Symforch under Uka­13. Jeg var på jobb på Samfundet, og i en pause deiset jeg uvitende inn i Storsalen. Der sto det en maskert DJ på scenen og spilte dubstep. Plutselig kom Symforch ut og begynte å spille oppå beatene hans. Jeg ble helt satt ut, og det gikk opp for meg hvor unikt Uka er.

Erik Hide Sæternes

Ukesjefkandidat: Erik Hide Sæternes Foto: Helene Mariussen

Hvorfor har du valgt å stille som Uke­sjef?

– For meg var Uka­15 en fantastisk opplevelse, og jeg ønsker nå å være med fra et tidligere tidspunkt og bygge opp organisasjonen. På den måten kan jeg legge vekt på de tingene jeg mener er viktigst, og jeg kan jobbe for de tingene jeg brenner for.

Hva er dine mål og visjoner for Uka­-17?

– Informasjonsflyten innad i organisasjonen er veldig viktig for meg. Jeg vil jobbe for økt åpenhet, og for at terskelen for å si ifra om ting skal bli så lav som mulig. Dette er noe som krever kontinuerlig innsats. Det er også viktig for meg at vi tar lærdom av de tingene som gikk dårlig under tidligere festivaler, samtidig som vi tar med oss det som fungerte. Jeg mener jeg kan bidra med ny giv og gode idéer, samtidig som jeg er opptatt av å bevare tradisjoner ­begge deler er ekstra viktig nå når vi har jubileumsår.

Hva er ditt beste Uke­minne?

– Åpningsnummeret på Promenadekonserten. Da skjønte jeg at jeg var med på noe stort.

Martin Næss

Ukesjefkandidat: Martin Næss Foto: Helene Mariussen

Hvorfor har du valgt å stille som Uke­sjef?

– Fordi jeg elsker Uka, og brenner for å gi Uke­funkene de samme fantastiske opplevelsene og erfaringene jeg selv sitter igjen med etter å ha vært med på festivalen.

Hva er dine mål og visjoner for Uka­-17?

– Som Uke­sjef vil jeg jobbe for å bedre den interne kommunikasjonen i organisasjonen. Jeg vil engasjere og ta vare på Uke­funkene. Jeg vil også lage et heidundrende bra Uke­program og en 100­-årsfeiring der alle, både studenter og Trondheim by, finner noe de har lyst til å delta på.

Hva er ditt beste Uke­minne?

– Opplevelsen av å sitte en søndag i Storsalen, fyllesyk og klein, med en reparasjonspils i hånda på Kings of Convenience­konsert. Salen er fullsatt, men det er helt musestille. Alt jeg hører er de såre stemmene til vokalistene og 600 mennesker som knipser i takt med musikken. Det var magisk!

Oppdatering: Mandag er det klart at også Eskild Bakke har meldt seg som kandidat til å bli UKEsjef. Her er hans svar på de samme spørsmålene:

Eskild Bakke

Ukesjefkandidat: Eskil Bakke Foto: Helene Mariussen

Hvorfor har du valgt å stille som Uke-sjef?

– Fordi jeg har lyst til å være med å skape UKA-17 helt fra starten av, og lage en festival der alle de frivillige har muligheten til å ha det like bra som jeg hadde det som frivillig under UKA-15.

Hva er dine mål og visjoner for UKA-17?

– At alle, både frivillige og publikummere, skal være stolte av UKA-17 når den er ferdig og tenke at de allerede gleder seg til UKA-19. Jeg ønsker også at 100-årsjubileet skal bli så vakkert, morsomt og spennende som det har potensiale til å være.

Hva er ditt beste Uke-minne?

–Det tror mitt beste må være da Robyn uannonsert dukket opp på Röyksopp-konserten under festivalen i 2013.

Få lignende saker rett i feeden din, følg trd.by på Facebook