20-åringen ble et av de første ofrene til gjerningsmannen, angivelig 21-årige Anton Lundin Pettersson, som maskert og bevæpnet med sverd drepte to personer og såret to andre på skolen.

Nå beskrives elevassistenten, den første som mistet livet i angrepet, som en helt av vitner, venner og familie.

Da gjerningsmannen kom inn på skolen og svingte sverdet mot flere barn, stormet 20-åringen fram for å overmanne ham. I stedet ble han stukket til døde, skriver Expressen, ifølge NTB. Les mer om saken hos Adresseavisen.

Det er også opprettet en egen helte-side på Facebook for Lavin.

Elev-assistent Lavin Eskandar (20) mistet livet da han prøvde å beskytte elever under skoledrapene i Sverige torsdag. Foto: Privat

Andre nyheter:

Brann i klubbhus

Det brøt ut brann i klubbhuset til Nardo fotballklubb fredag morgen. Politiet ble varslet om brannen klokken 05.20 fredag morgen. Da kom det åpne flammer fra klubbhuset.

- Brannvesenet mener de har kontroll. Det er ingen skadde personer i forbindelse med brannen, sier operasjonsleder Øystein Sagen i Sør-Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen. Klokken 06.45 var brannen slukket.

Skoleangrep var hatkriminalitet

Svensk politi konstaterer at skoleangrepet i Trollhättan var motivert av hat og rasisme, melder Aftonbladet. Det er blant annet funn gjort i den mistenkte gjerningsmannens bolig, klærne han var iført under angrepet, hans oppførsel på stedet og hvordan han ser ut til å ha valgt ut ofrene sine, som gjør at politiet nå bekrefter dette, skriver avisen.

Tapte med juniorfotball

- Vi kan ikke forsvare oss som vi gjorde på de tre målene. Det er juniorfotball, og det straffer seg mot Lazio, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen etter at Lazio slo Rosenborg 3-1 i Roma torsdag kveld. Les mer om kampen hos Adresseavisen.

Syklist fikk bot

Sør-Trøndelag politidistrikt melder på Twitter at en kvinnelig syklist (40) ble stoppet i Kjøpmannsgata etter å ha syklet på rødt lys.

Dermed fikk hun et forenklet forelgg på 900 kroner, ifølge Adresseavisen.