Sammen med Marit Fornes kjøpte hun Mask Frisør på Rosenborg like før jul. 4. januar åpnet de sin egen salong, etter å ha pusset opp lokalene.

– Vi har jobbet sammen i syv år og snakket mye om akkurat dette. Men det passer liksom aldri å gamble med arbeidsplassen og økonomien sin. Nå tenkte vi imidlertid at det var nå eller aldri, sier Fornes.

– Føles tryggere

De siste syv årene har de begge jobbet på Blow i Midtbyen – en frisørsalong mange kjenner til og med en god beliggenhet i Nordre gate.

– Vi var skeptiske til å forlate sentrum, men det er mye trafikk også her. Det bor mange i området, og det er få salonger på Rosenborg, sier Nordgård.

– Hvorfor ville dere starte noe eget?

– Dette yrket betyr mye helge- og kveldsjobbing, noe som kan være tungt. Når man jobber for seg selv blir det litt lettere, forklarer Nordgård.

– Å være frisør kan være dårlig betalt, og mange ofrer mye for å være håndverker. Å drive noe eget er nok drømmen for mange, legger Fornes til.

Fornes og Nordgård har pusset opp salongen. De åpnet dørene 4. januar i år. Foto: Synne Mauseth

Med på kjøpet av Mask Frisør, fikk de også med fem ansatte. Fornes og Nordgård hadde egentlig planer om å starte salong fra bunnen av, men da muligheten om å ta over salongen dukket opp, fristet det like mye.

– Det føles litt tryggere. Her vet vi hvor mange som kommer inn døra, og de ansatte har ei fast kundegruppe. Hvis vi hadde startet noe helt fra scratch hadde vi ikke hatt peiling, sier Fornes, og legger til at Mask Frisør har holdt til på Rosenborg i 18 år.

Uforutsigbare måneder

De forteller at de ti siste månedene som frisør har vært uforutsigbare.

– Vi merka det veldig godt i desember. Tidligere år har vi måttet springe rundt, men i år kunne vi ta oss pauser, sier Nordgård og ler.

Marit Fornes og Rikke Iselin Nordgård forteller om et uforutsigbart 2020. De håper at 2021 blir lettere i frisørbransjen. Foto: Synne Mauseth

Fornes peker på at ei uke med fulle lister ikke nødvendigvis har trengt å bety så mye.

– Mange har avbestilt 20 minutter før timen og flyttet timen sin til senere. Plutselig har vi stått der uten å gjøre noe en hel dag.

Å åpne opp salong i disse dager har ikke vært bare bare ifølge de nye eierne av Mask Frisør. Dagen før første åpningsdag, 3. januar, ble det innført en rekke nye tiltak for å få tilbake kontrollen på smittespredningen av koronaviruset.

– Førsteuka var verst. Mange var nok litt skremt og ville utsette timen sin, sier Nordgård, før Fornes legger til:

– Vi har vært prisgitt våre faste kunder fra tidligere. Det har vært ei spesiell tid.

– Hvordan har det vært å drive sin egen salong de siste ukene?

– Jeg var sliten i hodet i helga. Det er mye som skal ordnes, men det er artig, sier Nordgård.

– Vi har trivdes skikkelig godt på Blow, og jeg har alltid likt å dra på jobb. Men det er en helt annen følelse å drive noe eget, legger Fornes til.