De siste årene har teoriprøven til førerkortet blitt gjennomført digitalt uten at Statens vegvesen har vært tilstede i rommet. Men nå varsler de endring i reglene etter avsløringen om juks.

Lik trd.by på Facebook

Må endre reglene

Det ble tidligere i år avslørt at et større nettverk på Østlandet hjalp folk med teknisk utstyr under prøven, som nærmest garanterte at man besto prøven uten å kunne noen trafikkregler, skriver Trønder-Avisa. Dermed har de nå sett seg nødt til å endre på reglene.

– Vi må flytte våre ansatte fra andre oppgaver og inn i teoriprøverommene igjen for å forhindre juks. Samtidig prøver vi å skjerme de andre tjenestene vi tilbyr på trafikkstasjonen. Da blir det dessverre slik at det ikke lenger blir like fritt for kandidatene å velge dag for å ta teoriprøven, sier avdelingsdirektør Frode Børstad i Statens vegvesen til Trønder-Avisa.

- Få ødelegger for mange

Ved at prøven til nå har foregått uten bruk av ansatte, har det vært tilbud om såkalte drop-in timer, som flere har benyttet seg av. Når det nåforsvinner kan de bli vanskeligere å finne en time til teoriprøven som passer. Børstad synes det er trist at folk som jukser ødelegger tilbudet.

– Vi har hatt et tilbud både brukerne våre og vi har vært svært fornøyd med. Derfor synes vi det er trist at det som tross alt er ganske få skal ødelegge for så mange. God kunnskap om trafikkregler og trafikksikkerhet er en forutsetning for egen og andres sikkerhet i trafikken. Statens vegvesen jobber derfor også med alternative metoder for å avdekke juks på teoriprøven, sier Børstad.

Har du det som skal til for å bli en av disse?