Etter noen uker som nyetablert festival slipper Bakkefestivalen sin første artist. Det er trondheimsbaserte The Fjords som skal headline festivalen.

– Vi er utrolig stolte av å presentere The Fjords som tidenes første headliner for Bakkefestivalen, skriver festivalen i en pressemelding.

Voldelig video

The Fjords startet som frontfigur Petter Vågans soloprosjekt, men ble i 2013 utvidet til firemannsband. Siden da har de fått vist seg fram på scener som By:Larm, Trondheim Calling, Pstereo og Samfundet.

Debutalbumet «Silhouettes» fikk terningkast 5 i Adresseavisen.

Bandet har høstet gode kritikker, både som studioband og liveband, og fikk også mye oppmerksomhet for sin voldelige, 80-tallsnostalgiske musikkvideo til låta «All in».

Skyhøye ambisjoner

Bakkefestivalen startet som en idé hos kompisene Jon Vu-Yen Nguyen og Martin Hinna i august 2016. Februar 2017 var festivalen en realitet.

– Dette skal ikke være en bakgårdsfestival som skjer én gang. Det rådet alle har kommet med er: Start smått, gjør det stort. Men problemet er at våre ambisjoner har vært skyhøye, sa festivalsjef Jon Vu-Yen Nguyen til trd.by da.

Disse guttene hadde aldri laget festival - nå lanserer de Bakkefestivalen

Musikkprofilen er lokale artister, på vei til å slå gjennom. I tillegg satser festivalen på mat og miljø.

- Tanken er å vise fram det beste av Trondheim. Vi har valgt å fokusere på miljø og bærekraftig lokal mat fordi det er et viktig tema som alle av oss gjerne kan bli mer bevisste på. I tillegg til foredrag, satser vi også på å sette matopplevelsen i fokus, fortalte Nguyen tidligere denne måneden.

Her kommer en ny festival